Мања слова Већа слова РСС
>

Реализација међународног програма Еко-школе у 2020. години

Реализација међународног програма Еко-школе у 2020. години
Датум објаве: 29.12.2020 10:54 | Аутор: Завод за школство

Испис Штампај страницу


На позив Завода за школство, ове године се за пилотирање међународног програма Еко-школе пријавило 7 васпитно-образовних установа. За њих је организована онлине презентација програма на којој су њихови представници добили и конкретна упутства о реализацији програма.

На овогодишњи позив Завода за школство за додјелу награде Зелена застава и сертификата о стицању статуса међународне Еко-школе, пријавило се 6 васпитно-образовних установа и свих шест задовољило услове акредитације.

Сертификат о статусу међународне Еко-школе и награда Зелена застава, ове годину су додијељени сљедећим васпитно-образовним установама:
ЈУ ОШ „Максим Горки” Подгорица
ЈУ ОШ „Алекса Бећо Ђилас” Мојковац
ЈУ ОШ „Бранко Бринић” Радовићи
ЈУ ОШ „Марко Нуцуловић” Улцињ
ЈУ ОШ „Вељко Дробњаковић” Рисан
ЈУ ОШ „Владо Милић” Подгорица

Признање за изузетно постигнуће у спровођењу програма Еко-школе је овом приликом добила ЈУ ОШ „Владо Милић” Подгорица. Ово признање се додјељује за изузетан допринос спровођењу програма Еко-школе и показану посвећеност образовању за очување животне средине, кроз стална побољшања у погледу одрживог развоја саме школе и шире заједнице.

У току је процес реакредитације за прву генерацију установа које су почеле са пилотирањем програма Еко-школе 2016. године и 2018. године прве стекле сертификат о статусу међународне Еко-школе и награду Зелена застава.