Мања слова Већа слова РСС
>

ПРОГЛАШЕНИ НАЈБОЉИ У КАМПАЊИ “ТРАСХ ХАЦК”

ПРОГЛАШЕНИ НАЈБОЉИ У КАМПАЊИ “ТРАСХ ХАЦК”
Датум објаве: 04.05.2021 10:10 | Аутор: Завод за школство

Испис Штампај страницу


Током кампање “Трасх Хацк” примљено је преко 480 радова преко три ФЕЕ програма (Еко школе, Млади екорепортери и Учимо о шумама) односно мреже активних националних оператора, наставника и ученика.

Будући да је кампања била у сарадњи с УНЕСЦО АСПнет-ом, неки од најбољих “Трасх Хацк”-а биће представљени на њиховој wеб страници и током Свјетске конференције о образовању за одрживи развој.

Национални оператери ФЕЕ програма су оцјењивали селектоване радове и ово су њихове одлуке:

1ст Плаце: 
Пацк yоур пацкагес аwаy!
хттпс://yоуту.бе/yнМwФмД9дјо 
Португал, Есцола Профиссионал Амар Терра Верде

2нд Плаце:
Јуице боxес усед фор лунцх турнед инто wасте бинс

хттпс://www.фацебоок.цом/1511531015743595/постс/3039071992989482/
Гхана, Ст К Мицхаел’с Сцхоол

3рд Плаце: 
# ТРАСХ ХАЦК ЦАМПАИГН
хттпс://www.инстаграм.цом/п/ЦЛ8ТХлЕХxУС/?игсхид=п2б328бби1рл 
Индиа, Делхи Публиц Сцхоол Јамнагар

 
Специал Ментионс:
Греен цампаигн Трасх Хацк
Цхина, Утахлоy Интернатионал Сцхоол Гуангзхоу

Литтле ецологистс
Ромâниа, Грăдиниțа цу Програм Прелунгит ”Толди” Салонта

ФРОМ ОЛД РУББЕР ТО ГАРДЕН СЕТС
Монтенегро, Елементарy сцхоол "Народни херој Саво Илић" Котор

Из Црне Горе је овога пута пристигло преко 20 радова које су послале слиједеће образовне установе: предшколска установа "Еко бајка" Пљевља, основне школе - ,,Марко Миљанов", Подгорица; “Божидар Вуковић Подгоричанин”, Подгорица; “Салко Аљковић’”, Пљевља; “Милева Лајовић Лалатовић”, Никшић; ,,Ратко Жарић'', Никшић; “Марко Нуцуловић”, Улцињ; "Душан Обрадовић", Жабљак; “Радомир Митровић”, Беране; "Народни херој Саво Илић" Котор те средње школе - Гимназија Цетиње; Гимназија "Петар И Петровић Његош", Даниловград; Гимназија "Нико Роловић", Бар и Средња економско-угоститељска школа, Никшић.

У селекцију од 45 видео радова ушао је и видео “Смасх трасх” ученика цетињске Гимназије Андријане Николић, Давида Вушуровића и Ивоне Мирковић. Међу 17 одабраних фотографија и фотоприча нашли су се и радови ученика основне школе “Народни херој Саво Илић” – “Ис трасх хацк оур футуре?” Милице Ковач и “Фром олд руббер то гарден сетс” Николе Ковача, који је на крају добио и једну од три специјалне похвале.
УНЕСЦО позива све који су били укључени у кампању на wебинар 11. маја (13.30-15.00 ЦЕТ) да се окупе и подијеле неке примјере добре праксе и охрабре друге да дјелују.

#ТрасхХацк #ЛиттерЛессЦампаигн #ЛиттерЛЕСС #ЛЛЦ #УНЕСЦО #ЕцоСцхоолсСтаyАцтиве #YРЕСтаyАцтиве #ЛЕАФанywхере #АСПнетУНЕСЦО