Manja slova Veća slova RSS
>

PROGLAŠENI NAJBOLJI U KAMPANJI “TRASH HACK”

PROGLAŠENI NAJBOLJI U KAMPANJI “TRASH HACK”
Datum objave: 04.05.2021 10:10 | Autor: Zavod za školstvo

Ispis Štampaj stranicu


Tokom kampanje “Trash Hack” primljeno je preko 480 radova preko tri FEE programa (Eko škole, Mladi ekoreporteri i Učimo o šumama) odnosno mreže aktivnih nacionalnih operatora, nastavnika i učenika.

Budući da je kampanja bila u saradnji s UNESCO ASPnet-om, neki od najboljih “Trash Hack”-a biće predstavljeni na njihovoj web stranici i tokom Svjetske konferencije o obrazovanju za održivi razvoj.

Nacionalni operateri FEE programa su ocjenjivali selektovane radove i ovo su njihove odluke:

1st Place: 
Pack your packages away!
https://youtu.be/ynMwFmD9djo 
Portugal, Escola Profissional Amar Terra Verde

2nd Place:
Juice boxes used for lunch turned into waste bins

https://www.facebook.com/1511531015743595/posts/3039071992989482/
Ghana, St K Michael’s School

3rd Place: 
# TRASH HACK CAMPAIGN
https://www.instagram.com/p/CL8THlEHxUS/?igshid=p2b328bbi1rl 
India, Delhi Public School Jamnagar

 
Special Mentions:
Green campaign Trash Hack
China, Utahloy International School Guangzhou

Little ecologists
România, Grădinița cu Program Prelungit ”Toldi” Salonta

FROM OLD RUBBER TO GARDEN SETS
Montenegro, Elementary school "Narodni heroj Savo Ilić" Kotor

Iz Crne Gore je ovoga puta pristiglo preko 20 radova koje su poslale slijedeće obrazovne ustanove: predškolska ustanova "Eko bajka" Pljevlja, osnovne škole - ,,Marko Miljanov", Podgorica; “Božidar Vuković Podgoričanin”, Podgorica; “Salko Aljković’”, Pljevlja; “Mileva Lajović Lalatović”, Nikšić; ,,Ratko Žarić'', Nikšić; “Marko Nuculović”, Ulcinj; "Dušan Obradović", Žabljak; “Radomir Mitrović”, Berane; "Narodni heroj Savo Ilić" Kotor te srednje škole - Gimnazija Cetinje; Gimnazija "Petar I Petrović Njegoš", Danilovgrad; Gimnazija "Niko Rolović", Bar i Srednja ekonomsko-ugostiteljska škola, Nikšić.

U selekciju od 45 video radova ušao je i video “Smash trash” učenika cetinjske Gimnazije Andrijane Nikolić, Davida Vušurovića i Ivone Mirković. Među 17 odabranih fotografija i fotopriča našli su se i radovi učenika osnovne škole “Narodni heroj Savo Ilić” – “Is trash hack our future?” Milice Kovač i “From old rubber to garden sets” Nikole Kovača, koji je na kraju dobio i jednu od tri specijalne pohvale.
UNESCO poziva sve koji su bili uključeni u kampanju na webinar 11. maja (13.30-15.00 CET) da se okupe i podijele neke primjere dobre prakse i ohrabre druge da djeluju.

#TrashHack #LitterLessCampaign #LitterLESS #LLC #UNESCO #EcoSchoolsStayActive #YREStayActive #LEAFanywhere #ASPnetUNESCO