Manja slova Veća slova RSS

Eko - škole

26.01.2021.

YRE – Međunarodna saradnja OŠ „Veljko Drobnjaković“, Risan sa grupacijom škola „ Pedome“ iz Portugala

YRE – Međunarodna saradnja OŠ „Veljko Drobnjaković“, Risan sa grupacijom škola „ Pedome“ iz Portugala 5. januara 2021. godine održan je prvi sastanak na Zoom platformi, kako bi se Eko-koordinatori grupacije „Pedome“ i OŠ „Veljko Drobnjaković“ dogovorili oko zajedničke saradnje za Međunarodno takmičenje organizovano od strane Mladih Eko – reportera. Ovom prilikom su jedni druge upoznali sa svojim zemljama, što je više moguće, shodno okolnostima u kojima se nalazimo.

19.01.2021.

Kampanja za smanjenje otpada - Trash Hack

Kampanja za smanjenje otpada - Trash Hack

Fondacija za obrazovanje o životnoj sredini (FEE) i UNESCO mreža udruženih škola (ASPnet) su pokrenule kampanju kako bi podstakle škole da se uključe u akciono učenje o otpadu, upravljanju otpadom i, uopšte, o održivom razvoju. Prijave se mogu podnijeti u periodu od 18. januara do 25. marta 2021.

29.12.2020.

Realizacija međunarodnog programa Eko-škole u 2020. godini

Realizacija međunarodnog programa Eko-škole u 2020. godini

Na poziv Zavoda za školstvo, ove godine se za pilotiranje međunarodnog programa Eko-škole prijavilo 7 vaspitno-obrazovnih ustanova.Za njih je organizovana online prezentacija programa na kojoj su njihovi predstavnici dobili i konkretna uputstva o realizaciji programa.

15.12.2020.

Sajam ptica Kolumbija 2021

Sajam ptica Kolumbija 2021

Fondacija za obrazovanje o životnoj sredini (FEE) poziva na Sajam ptica Kolumbija 2021 (https://colombiabirdfair.com/), koji će se održati virtuelno od 11. do 14. februara 2021. Tema Sajma ptica je Sprečavanje izumiranja.Organizatori pozivaju učenike uzrasta od 10 do 16 godina, koja učestvuju u programima Eko-škole i Učimo o šumama, da pošalju snimljeni video materijal u trajanju ne dužem od 20 minuta,

26.11.2020.

Odabrani radovi za učešće u prvoj tematskoj kampanji FEE za školsku 2020/2021. godinu

Odabrani radovi za učešće u prvoj tematskoj kampanji FEE za školsku 2020/2021. godinu

Nakon jednoglasne odluke žirija, Crnu Goru će dalje, u skladu sa procedurama Fondacije za životnu sredinu, predstavljati tri rada iz sljedećih škola: JU Gimnazija "Petar I Petrović Njegoš”, Danilovgrad; JU OŠ "Marko Nuculović", Ulcinj i JU OŠ "Radoje Čizmović", Nikšić

03.11.2020.

Video kampanja – mini takmičenje

Video kampanja – mini takmičenje

Fondacija za životnu sredinu (FEE) je pokrenula 4 obrazovne kampanje za 2020/21. školsku godinu! Kampanja „Eko-škole ostanite aktivne“, pokrenuta je 1. oktobra, sprovodiće se dva-tri mjeseca a namijenjena je školama koje se suočavaju sa izazovima COVID-19. Ideja je da se učenici uključe kroz zabavne ekološke obrazovne aktivnosti koje podržavaju sticanje znanja i vještina u skladu sa školskim kurikulumom!

03.11.2020.

Istraživanje Globalnog centra za prilagođavanje klimatskim promjenama

Istraživanje Globalnog centra za prilagođavanje klimatskim promjenama

Globalni centar za prilagođavanje (GCA) je međunarodna organizacija koja posreduje u pronalaženju rješenja za efikasnu realizaciju aktivnosti prilagođavanja klimatskim promjenama na globalnom i lokalnom nivou. GCA je pripremio istraživanje sa ciljem da dobije uvid u to kako mladi vide klimatske promjene, kao i svoju (potencijalnu) ulogu u prilagođavanju klimatskim promjenama. Istraživanje će biti dio izvještaja o trenutnom stanju i kretanjima u oblasti prilagođavanja klimatskim promjenama, koji će pomoći u postavljanju prioriteta u planiranju i primjeni aktivnosti prilagođavanja.

08.10.2020.

Poziv za sprovođenje programa Eko-škole

Poziv za sprovođenje programa Eko-škole

Zavod za školstvo objavljuje V poziv za sprovođenje međunarodnog programa Eko-škole u obrazovnim institucijama u Crnoj Gori.

24.08.2020.

Poziv za učešće u pilotiranju priprema za nastavu

Poziv za učešće u pilotiranju priprema za nastavu

Klimatske promjene su jedan od najvećih izazova sa kojim se naše društvo trenutno suočava, a klimatsko obrazovanje jedna od ključnih pretpostavki ovladavanja ovim problemom. Kancelarija za klimatsko obrazovanje (OCE) radi na pripremi nastavnih sredstava koja mogu biti od koristi nastavnicama osnovnih i srednjih škola širom svijeta.

01.07.2020.

Obrazovni resursi (Covid- 19)

Obrazovni resursi (Covid- 19)

Fondacija za zivotnu sredinu je objedinila značajan broj resursa (pripreme za nastavu, akcione planove...) koji vam mogu biti od koristi tokom sprovodjenja programa Eko-škola.