Manja slova Veća slova RSSVijesti

25.03.2021.

Dan ELTAM-a 2021: Inovacije u nastavi (modul 3) sedma nacionalna konferencija

Dan ELTAM-a 2021: Inovacije u nastavi (modul 3) sedma nacionalna konferencija Udruženje nastavnika engleskog jezika Crne Gore ELTAM organizuje sedmu nacionalnu konferenciju za nastavnike engleskog jezika – Dan ELTAM-a 2021: Inovacije u nastavi (modul 3). Konferenciju podržava Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici, kao i regionalna kancelarija Vlade SAD za programe engleskog jezika sa sjedištem u Beogradu (the Regional English Language Office in Belgrade - RELO).

17.03.2021.

Globalni dani – “Moje akcije su bitne”

Globalni dani – “Moje akcije su bitne”

Tokom posljednje četiri decenije, Fondacija za obrazovanje o životnoj sredini (FEE) fokusirala se na razvoj pet najsavremenijih programa koji su globalno prepoznati kao ključni faktori u oblasti obrazovanja za održivi razvoj. FEE nastavlja sa svojim naporima u stvaranju pozitivnog uticaja širom svijeta. Aktivnosti su usklađene sa Agendom 2030. FEE je identifikovala tri sveobuhvatna cilja koja se odnose na tri goruća ekološka problema s kojima se danas suočavamo - klimatske promene, gubitak biodiverziteta i zagađenje životne sredine. To su takođe teme kampanje Globalni dani 2021. godine - Zajedno možemo promijeniti svijet.

11.03.2021.

Zabilježen uspjeh na međunarodnom takmičenju "Državno prvenstvo istraživačkih radova osnovaca"

Zabilježen uspjeh na  međunarodnom takmičenju "Državno prvenstvo istraživačkih radova osnovaca"

Centar za razvoj kreativnosti Cezar i Regionalni centar za talente Bor objaviili su rezultate sa medjunarodnog takmičenja DPIOS "Državno prvenstvo istraživačkih radova osnovaca", koje je održano 08.03.2021. godine.

08.03.2021.

Međunarodno takmičenje talentovanih učenika iz informatike

Međunarodno takmičenje talentovanih učenika iz informatike

Centar za razvoj kreativnosti Cezar i Regionalni centar za talente Bor objavili su razultate sa medjunarodnog takmičenja INFOS2021 "Međunarodno takmičenje talentovanih učenika iz informatike". Učenici škola iz naše zemlje u saradnji sa svojim mentorima-profesorima, osvojili su jedno od prva tri mjesta na okružnom nivou ovog takmičenja održanog 07.03.2021. godine.

24.02.2021.

Vodič "Primjeri nastavne prakse"

Vodič "Primjeri nastavne prakse"

Britanski savjet je razvio vodič "Primjeri nastavne prakse" sa ciljem da podrži stručno usavršavanje nastavnika kroz najbolje primjere podučavanja ključnih vještina. Vodič je razvijen kao dio programa "Škole za 21. vijek" i demonstrira kako nastavnici mogu da uključe elemente kodiranja, kritičkog razmišljanja i riješavanja problema u nastavni plan.

10.02.2021.

Dani ELTAM-a 2021: Inovacije u nastavi - druga međunarodna/šesta nacionalna konferencija

Dani ELTAM-a 2021: Inovacije u nastavi - druga međunarodna/šesta nacionalna konferencija

Udruženje nastavnika engleskog jezika Crne Gore ELTAM, uz finansijsku podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici, kao i podršku Zavoda za školstvo Crne Gore i Centra za moderne jezike Savjeta Evrope, Regionalne kancelarije za promociju programa engleskog jezika Stejt Dipartmenta RELO sa sjedištem u Beogradu, Filološkog fakulteta u Nikšiću i izdavačke kuće Pearson iz Beograda organizuje drugu međunarodnu/šestu nacionalnu konferenciju za nastavnike engleskog jezika – Dani ELTAM-a 2021: Inovacije u nastavi (moduli 1 i 2).

02.02.2021.

Predstavljeni rezultati istraživanja „Karijerno vođenje u ETF partnerskim zemljama“

Predstavljeni rezultati istraživanja „Karijerno vođenje u ETF partnerskim zemljama“

ETF je realizovao istraživanje „Karijerno vođenje u ETF partnerskim zemljama“ sa ciljem analize postojećeg stanja programa karijernog vođenja u obrazovnom sistemu i šire, i ukazivanja na značaj ovog programa za sve društvene grupe, učenike, mlade i odrasle, zaposlene i nezaposlene.

19.01.2021.

Kampanja za smanjenje otpada - Trash Hack

Kampanja za smanjenje otpada - Trash Hack

Fondacija za obrazovanje o životnoj sredini (FEE) i UNESCO mreža udruženih škola (ASPnet) su pokrenule kampanju kako bi podstakle škole da se uključe u akciono učenje o otpadu, upravljanju otpadom i, uopšte, o održivom razvoju. Prijave se mogu podnijeti u periodu od 18. januara do 25. marta 2021.

29.12.2020.

Realizacija međunarodnog programa Eko-škole u 2020. godini

Realizacija međunarodnog programa Eko-škole u 2020. godini

Na poziv Zavoda za školstvo, ove godine se za pilotiranje međunarodnog programa Eko-škole prijavilo 7 vaspitno-obrazovnih ustanova.Za njih je organizovana online prezentacija programa na kojoj su njihovi predstavnici dobili i konkretna uputstva o realizaciji programa.

28.12.2020.

#EcoSchoolsStayActive WaSH kampanja

#EcoSchoolsStayActive WaSH kampanja

Eko-škole su objavile rezultate u okviru #EcoSchoolsStayActive WaSH kampanje. Prva nagrada je pripala radu iz Portugala – “Water doesn't fall from the sky”