Manja slova Veća slova RSS
>

Projekat “Cetinje - jedna priča”

Projekat “Cetinje - jedna priča”
Datum objave: 14.03.2017 11:22 | Autor: zavod za skolstvo

Ispis Štampaj stranicu


Kao i prethodnih godina, Zavod za školstvo i JU Odmaralište Lovćen - Bečići, uz podršku Vlade, realizuju projekat “Cetinje – jedna priča”. Projektom su prethodne godine obuhvaćene 163 osnovne škole sa teritorije Crne Gore. S obzirom na to da se projekat pokazao kao izuzetno uspješan i koristan, pozivamo vas da i ove godine zajedno pristupimo njegovoj realizaciji. Napominjemo da su troškovi prevoza i smještaja za učenike i nastavnike besplatni.

Ovaj projekat, u sklopu vannastavnih aktivnosti, razvija kod djece pozitivan odnos prema sopstvenoj državi i njegovanje demokratskih i građanskih vrijednosti Crne Gore kroz uvezivanje kulturno-istorijskog bogatstva Cetinja u obrazovni sistem.

Projekat je odobren od strane Nacionalnog savjeta za obrazovanje i njime su predviđeni boravak i obrazovanje djece u smjenama u trajanju od po tri dana u JU Odmaralištu “Lovćen – Bečići”, u terminu od 13.03. do 09.04.2017. godine, što podrazumijeva:
- da se svi učenici koji pohađaju sedmi razred osnovnih škola upoznaju sa vrijednostima Cetinja;
- podsticanje svijesti o vrijednostima sopstvene države;
- obilazak kulturno-istorijskih spomenika na teritoriji opštine Cetinje;
- razvijanje i podizanje ekološke svijesti kod mlade populacije, a takođe i potrebe za brigom o životnoj sredini;
- upoznavanje sa biljnim i životinjskim svijetom nacionalnih parkova “Lovćen” i “Skadarsko jezero”.

Djeci je za vrijeme boravka ponuđena rekreacija, zdravstvena zaštita, diskoteka, takmičenje u kvizu i drugi sadržaji o kojima brinu posebno obučeni animatori.

Projekat “Cetinje – jedna priča” prati istoimena publikacija, koju je objavio Zavod za školstvo u tiražu od 8.000 primjeraka.

Prijedlog smjena za mart/april 2017. godine možete pogledati ovdje.