Manja slova Veća slova RSS
>

Seminar „Elektronski Evropski jezički portfolio“

Seminar „Elektronski Evropski jezički portfolio“
Datum objave: 02.10.2019 14:03 | Autor: Zavod za skolstvo

Ispis Štampaj stranicu


U organizaciji Zavoda za školstvo, uz ekspertsku podršku Evropskog centra za moderne jezike iz Graca, 3. i 4. oktobra 2019. godine, u Zavodu za školstvo, održaće se seminar Elektronski Evropski jezički portfolio (eELP).

Seminar će otvoriti pomoćnik direktora Zavoda za školstvo, gospodin Radovan Popović, a o saradnji sa Centrom za moderne jezike i njegovim aktivnostima govoriće Ljiljana Subotić, član Upravnog odbora i Nataša Perić, nacionalni koordinator.

Tim stručnjaka Evropskog centra za moderne jezike upoznaće učesnike sa strukturom i funkcijom Evropskog jezičkog portfolija, ali i njegovom elektronskom verzijom. Riječ je o platformi koja omogućava primjenu pedagoških principa u nastavi stranih jezika uz pomoć tehnologije. Ova platforma je namijenjena nastavnicima na svim nivoima obrazovanja, učenicima i studentima, u kontekstu formalnog i neformalnog učenja jezika, jer se primjenom Evropskog jezičkog portfolija podstiče samostalnost u učenju, razvija vještina samoprocjene i pomaže dokumentovanje ishoda učenja. S obzirom na to da je riječ o primjeni tehnologije u nastavi koja mora biti metodički prilagođena, cilj dvodnevnog programa obuke je upoznati nastavnike sa aktivnostima koje će omogućiti primjenu ovog instrumenta u nastavi i doprinijeti efikasnijem usvajanju stranog jezika.

Program obuke će pohađati nastavnici stranih jezika koji se izučavaju u osnovnim i srednjim školama i nadzornici iz Zavoda za školstvo.

Voditelji seminara su eksperti Evropskog centra za moderne jezike: Bärbel Kühn i Maria Luisa Perez Cavana.