Manja slova Veća slova RSS
>

Realizacija međunarodnog programa Eko-škole u 2020. godini

Realizacija međunarodnog programa Eko-škole u 2020. godini
Datum objave: 29.12.2020 10:54 | Autor: Zavod za školstvo

Ispis Štampaj stranicu


Na poziv Zavoda za školstvo, ove godine se za pilotiranje međunarodnog programa Eko-škole prijavilo 7 vaspitno-obrazovnih ustanova. Za njih je organizovana online prezentacija programa na kojoj su njihovi predstavnici dobili i konkretna uputstva o realizaciji programa.

Na ovogodišnji poziv Zavoda za školstvo za dodjelu nagrade Zelena zastava i sertifikata o sticanju statusa međunarodne Eko-škole, prijavilo se 6 vaspitno-obrazovnih ustanova i svih šest zadovoljilo uslove akreditacije.

Sertifikat o statusu međunarodne Eko-škole i nagrada Zelena zastava, ove godinu su dodijeljeni sljedećim vaspitno-obrazovnim ustanovama:
JU OŠ „Maksim Gorki” Podgorica
JU OŠ „Aleksa Bećo Đilas” Mojkovac
JU OŠ „Branko Brinić” Radovići
JU OŠ „Marko Nuculović” Ulcinj
JU OŠ „Veljko Drobnjaković” Risan
JU OŠ „Vlado Milić” Podgorica

Priznanje za izuzetno postignuće u sprovođenju programa Eko-škole je ovom prilikom dobila JU OŠ „Vlado Milić” Podgorica. Ovo priznanje se dodjeljuje za izuzetan doprinos sprovođenju programa Eko-škole i pokazanu posvećenost obrazovanju za očuvanje životne sredine, kroz stalna poboljšanja u pogledu održivog razvoja same škole i šire zajednice.

U toku je proces reakreditacije za prvu generaciju ustanova koje su počele sa pilotiranjem programa Eko-škole 2016. godine i 2018. godine prve stekle sertifikat o statusu međunarodne Eko-škole i nagradu Zelena zastava.