Manja slova Veća slova RSS
>

PET GODINA REALIZACIJE MEĐUNARODNOG PROGRAMA EKO-ŠKOLE U CRNOJ GORI

PET GODINA REALIZACIJE MEĐUNARODNOG PROGRAMA EKO-ŠKOLE U CRNOJ GORI
Datum objave: 05.07.2021 11:17 | Autor: Zavod za školstvo

Ispis Štampaj stranicu


Međunarodni program Fondacije za obrazovanje o životnoj sredini Eko-škole, realizuje se u Crnoj Gori od 2016. godine. Zavod za školstvo je povodom pet godina njegovog sprovođenja organizovao konferenciju „Pet godina realizacije međunarodnog programa Eko-škole u Crnoj Gori – postignuća i dalji koraci“. Konferencija je realizovana 26. juna i 03. jula 2021. godine za tri grupe učesnika.

Konferencija je osmišljena kao prilika da se napravi zajednički osvrt na dosadašnju realizaciju programa, podijele iskustva i prodiskutuje o narednim koracima i izazovima u njegovom sprovođenju. Na konferenciji je bilo riječi i o realizovanim i aktuelnim kampanjama Fondacije za obrazovanje o životnoj sredini i učešću naših škola u njima.

Međunarodni program Eko-škole, sprovodi se u obrazovno-vaspitnim institucijama u 68 zemalja svijeta. U Crnoj Gori se od 2016. godine za sprovođenje programa prijavilo 90 obrazovno-vaspitnih ustanova i do sada je njih 30 steklo status međunarodne Eko-škole i nagradu Zelena zastava.

Sprovođenje međunarodnog programa Eko-škole doprinosi unapređivanju kvaliteta nastave i učenja na polju obrazovanja za održivi razvoj, podstiče mlade na aktivno uključivanje i brigu o svom okruženju, predstavlja izazov učenicima da se uključe u rješavanje problema životne sredine na nivou na kojem mogu da vide opipljive rezultate, te kod njih razvija osjećaj odgovornosti, kako u svakodnevnom, tako i u životu škole.

Prezentacije sa konferencije možete pogledati ovdje.

Prezentacija 1

Prezentacija 2